Stevigheid en beweging in context

Je werkt in één van de grootste sportwinkels van Nederland. Je hebt van de directeur net het grote nieuws gehoord: er wordt een nieuwe winkel geopend! Voor deze nieuwe winkel mag jij de informatie over verschillende sporten geven. Deze informatie behandelt wat deze sporten doen met je botten en spieren. Ook adviseer je om de kans op blessures te verkleinen.

Voor het thuis-onderwijs

Deze thuiswerk-opdracht is een kleine bijdrage voor alle scholen en biologiedocenten, die bezig zijn om het onderwijs draaiende te houden. Je kunt deze opdracht inzetten bij het thema Stevigheid en beweging.

Je kunt deze opdracht downloaden als pdf.

Omschrijving opdracht
Vanuit een context gaan leerlingen aan de slag om een folder te maken over een van de volgende sporten: Voetbal – Paardrijden – Dansen – Skiën – Mountainbiken – (Kick)boksen

Leerdoelen
De opdracht richt zich op het toepassen vakinhoudelijke leerdoelen van het thema Stevigheid en beweging. Het biedt samenhang en overzicht. Voor de uitvoering speelt de vaardigheid presenteren een rol.

Tijdsduur
Deze opdracht kan gemaakt worden in 2 tot 4 lesuren.

Product en beoordeling

Het product van deze opdracht is een folder, of een andere vorm van presentatie, zoals een website, een powerpoint of film. Je kunt dit product summatief of formatief beoordelen.