In het nieuwe curriculum voor de onderbouw van het voortgezet onderwijs zullen onderzoeken en ontwerpen een belangrijke rol spelen, zo adviseert het ontwikkelteam Mens en Natuur in het voorstel van currciculum.nu: “Met een nieuwsgierige, onderzoekende en creatieve instelling is de volgende generatie in staat de oplossingen voor belangrijke maatschappelijke vraagstukken te bedenken”, zo laat SLO weten in een nieuwsbericht.

Ontwerpen in de klas

Wil jij alvast met je leerlingen aan de slag gaan met ontwerpen in de biologie? Dat kan! In elk thema van Biologieles.nl komt een ontwerpparagraaf voor, waarbij leerlingen hun natuurwetenschappelijke kennis toepassen in het maken van een ontwerp. Deze actieve en creatieve werkvorm stimuleert leerlingen om oplossingsgericht te werken.

Onderzoeken in Biologieles.nl

Ook onderzoek heeft een bijzondere plek gekregen in de lesmethode van Biologieles.nl. In elk thema kunnen leerlingen ‘meelopen’ in een bestaand onderzoek, en worden ze uitgedaagd om enkele stappen van dit onderzoek op te lossen. Zo leren om gestructureerd na te denken over onderzoek, en de vaardigheden die daarbij horen toe te passen.

Meer weten?
Lees in het nieuwsbericht “Brugklas ontwerpt bloemen” over
de ervaringen van leerlingen en docenten.

Ontwerpen met je klas?
Download de gratis les ‘Ontwerp een bloem van de toekomst’.

Probeer nu vrijblijvend

Biologieles.nl is een moderne en resultaatgerichte lesmethode, die leerlingen motiveert en docenten vanuit een vertrouwde basis inspireert met nieuwe lesvormen. Probeer gratis de nieuwe en betaalbare lesmethode voor alle niveaus van het voortgezet onderwijs.

Probeer nu vrijblijvend