De clitoris in biologie lesboeken blijft de gemoederen bezighouden. Ditmaal in een onderzoek van de Amsterdamse nieuwszender AT5. Conclusie: nog niet alle biologie lesmethodes hebben hun huiswerk op orde. Biologieles.nl wel.

Wat een mooi vervolgonderzoek zou zijn is een vergelijking naar de aanpak van het onderwerp ‘Voortplanting’ in biologiemethodes. Bij de traditionele aanpak is er vooral veel aandacht voor de anatomie van de geslachtsorganen, allerlei geslachtsziektes, (ongewenste) zwangerschappen en het voorkomen ervan.

Bij Biologieles.nl hebben we gekozen voor een andere insteek waarbij de sociaal-emotionele ontwikkeling meer aandacht krijgt, en vooral ook de mooie kanten ervan. Het thema heet in Biologieles.nl dan ook ‘Liefde en seksualiteit’, en begint met de paragraaf ‘Verliefdheid en grenzen’. Ook merken we in dit thema dat de video’s goed tot hun recht komen waarin jongeren zelf vertellen over hun seksualiteit, zoals bijvoorbeeld de ‘vijf vragen aan een intersekse persoon’, en de video waarin jongeren vertellen over wensen en grenzen.

Referentie Strabrecht College Biologieles.nl
Wil je het thema ‘Liefde en seksualiteit’ zelf bekijken?
Dat kan in de gratis proeflicentie, waarin dit onderwerp staat.
Probeer vrijblijvend