Demissionair minister Dijkgraaf laat een onderzoek instellen naar een duurzame en goedkopere boeken voor het voortgezet onderwijs. Dat heeft hij gemeld in een brief aan de tweede kamer.

Op dit moment hanteren de traditionele uitgeverijen een model waarbij leerlingen elk jaar nieuwe boeken moeten aanschaffen. Dit heeft tot gevolg dat er jaarlijks miljoenen lesboeken bij het oud papier belanden. Ook geeft het jaarlijks verschepen van nieuwe schoolboeken extra CO2-uitstoot. Hierover zegt een woordvoerder van de onderwijsbond AOb tegen Trouw. “Het gaat om publiek geld en deze papierverspilling is niet goed.”

Het onderwerp leidt ook tot steeds meer aandacht inde Media. Zo besteedt EenVandaag op 30 oktober aandacht aan het weggooien van schoolboeken. Hierin concludeert Theo Witte van het ‘RED-Team Onderwijs’ dat er betere alternatieven zijn.

Duurzame biologie lesboeken

Ook bij Biologieles.nl vormt duurzaamheid een belangrijk uitgangspunt bij de productie van lesmaterialen. Daarom maken we voor de onderbouw biologie leerboeken die meerdere jaren meegaan. Ook hebben we losse boeken met opdrachten, zodat scholen kunnen kiezen welke deel van de lesmethode ze op papier willen, en welk gedeelte ze digitaal doen. Hiermee kun je als school 60 tot 90 procent papier besparen, ook als je de leerstof en opdrachten op papier hebt.

Met een online rekentool papierbesparing is het mogelijk om te berekenen hoeveel papier je als school per jaar kunt besparen, als je kiest voor duurzame biologie lesboeken.

De duurzame lesboeken van Biologieles.nl worden bij afronding van het schooljaar ingezameld voor een nieuwe ronde.

Wil je de duurzame biologieboeken bekijken?
Blader door onze boeken op de website.
Bekijk de boeken van Biologieles.nl