Contexten geven betekenis aan de leerstof, en kunnen leerlingen enthousiast maken over je vak. Naast de ’traditionele’ context in de vorm van tekst en beeld, werken we bij Biologieles ook met video’s om de biologie tot leven te brengen.

Opgave niveau inzicht

Met deze video van een levend, kloppend, bonzend hart krijg je de aandacht van je leerlingen zeker te pakken! De video is ‘op maat gesneden’, zodat deze de essentie van het leerdoel toont.

In de digitale leeromgeving van Biologieles staat deze video ‘gewoon’ in de opdrachten. Dankzij de bijbehorende vraag wordt de film een didactisch element in de lesmethode: want hoe kan de hartspier – die geen antagonist heeft – beide kanten op bewegen?

 

Video: Kloppend hart. Duur: 0.31

Kies je voor Biologieles, dan krijg je video’s op maat bij alle leerstof.

Biologieles.nl is een online lesmethode, die wordt ontwikkeld door een toegewijd team van biologiedocenten en educatieve auteurs. Met feedback van scholen ontwikkelen we een betaalbare methode, die past bij de leerlingen, docenten en uitdagingen van deze tijd.

Probeer nu vrijblijvend

Van video naar gesprek

Leerlingen kunnen de opgaven van Biologieles zelfstandig maken. Maar je kunt films ook gebruiken als gespreksstarter, bijvoorbeeld over de ontwikkelingen in de medische techniek, over orgaandonatie, of over de werking van dit bijzondere orgaan.