Ambassadeurs van biodiversiteit

Geef je leerlingen het David-Attenborough-gevoel. Of een flinke dosis Freek-Vonk-enthousiasme van Wauw, wat lopen er toch fantastische dieren rond op deze planeet. Deze uitdaging zijn we voor het thema Biodiversiteit (Ordening) aangegaan met de 36 inwoners van de dierentuin van Biologieles.nl. Zo komen de ambassadeurs van de natuur tot leven in jouw klaslokaal.

Zelf nadenken over ordenen

“Met je team word je de directie van een nieuwe dierentuin! De dieren die er komen, zijn al uitgezocht. Jullie mogen een mooie indeling maken.”

Met deze ontwerp-opdracht kunnen leerlingen op actieve wijze starten met het thema Biodiversiteit (Ordening). Zo maken ze kennis met de diversiteit van het leven, en worden ze gestimuleerd om zelf na te denken over het ordenen van organismen.


Toepassen van kennis door 21-eeuwse vaardigheden

Via Ontwerpparagrafen kun je biologische vakkennis behandelen, én breng je leerlingen 21-eeuwse vaardigheden bij. Zo worden jongeren voorbereid op een toekomst, waarin het toepassen van kennis centraal staat:

  • Samenwerken
  • Communiceren
  • Creatief en kritisch denken
  • Oplossingsgericht denken


De leerlijn van het thema Biodiversiteit (Ordenen)

Biologieles.nl bouwt de leerlijn zoveel mogelijk op vanuit de leefwereld van de leerling naar nieuwe concepten. Zo krijgt het vak meer betekenis. Het thema Biodiversiteit begint daarom met de herkenbare paragraaf Dieren.

  1. Ontwerp je eigen dierentuin
  2. Dieren
  3. Planten
  4. Schimmels
  5. Bacteriën
  6. Ordenen

Geef onderwijs dat bij je past

De Ontwerpparagraaf biedt een activerende start, maar je kunt er ook voor kiezen om meteen in de leerstof duiken.

Zo kun je als docent lesgeven op de manier die het beste bij je past.

Lees meer over:
De didactiek van Biologieles.nl

Probeer nu vrijblijvend

Gratis proeflicentie

Biologieles.nl is een moderne, motiverende en betaalbare lesmethode, die ontwikkelingen in de wereld en het onderwijs vertaalt naar het vak biologie.

Probeer nu vrijblijvend