In de rubriek ‘Auteur aan het woord’ kun je kennismaken met de redactieleden van Biologieles.nl. Deze keer: Eline Visser, auteur havo-vwo en biologiedocent op het Christelijk Gymnasium Utrecht.

Aansluiten bij de belevingswereld

De combinatie van lesgeven en lesmateriaal maken zit auteur havo-vwo en vwo-gymnasium Eline Visser als gegoten. “Ik kan direct iets bij mijn leerlingen neerleggen en vragen welke associaties zij hebben bij een bepaalde onderwerp.”

Biologie, psychologie, kinderpedagogiek of toch de filmacademie? De toekomst van Eline Visser had veel kanten op kunnen gaan, voor ze de knoop doorhakte en koos voor biologie aan Wageningen University.

Sinds vijf jaar staat Eline voor de klas op het Christelijk Gymnasium in Utrecht. “In de wetenschap kon ik mijn creativiteit en passie voor biologie niet kwijt vanwege alle hokjes. Ook miste ik de sociale kant. Deze heb ik gevonden in het onderwijs. Nu geef ik les én kan schrijven met meer creativiteit.”

Haar creativiteit laat zij los op het maken van boeiende opdrachten en contexten. Eline toetst de contexten vaak bij haar eigen leerlingen. “Ik kan direct iets bij mijn leerlingen neerleggen en vragen welke associaties zij hebben bij een bepaalde onderwerp. Dat ik met beide benen in het onderwijs sta, maakt het gemakkelijker om de aansluiting met hun belevingswereld te maken.”

Ook YouTube, social media, TikTok verhalen en vloggers zet Eline in om de lesmethode boeiend te maken voor leerlingen. “Laats kwam er een octopus voorbij die hersenen heeft in elk van zijn acht armen, waarmee het tentakels afzonderlijk kan aansturen. Dat is voor leerlingen weer eens iets anders.”

Biologieles.nl is een moderne lesmethode die inspireert, uitdaagt en ondersteunt om het beste resultaat te halen. Hiervoor kun leerboeken en een digitale leeromgeving inzetten.

Probeer nu vrijblijvend