Motiveer je leerlingen dubbel met Biologieles.nl en Creatief met Biologie. In samenwerking met Joost Meijer hebben we een mooi aanbod voor scholen die beginnen met Biologieles.nl. Bij de lesmethode krijg je 10 doe-boeken van Creatief met Biologie cadeau.

“Sinds enkele jaren werk ik mee aan Biologieles.nl”, vertelt Joost Meijer, bekend van de video’s op zijn YouTube kanaal ‘Biologie met Joost’ en het doe-boek ‘Creatief met Biologie’. “Biologieles.nl spreekt me aan als lesmethode door de vernieuwende en motiverende werkvormen. De leerboeken zijn mooi vormgegeven, en zien er overzichtelijk uit.”

Praktische biologie opdrachten
“We werken steeds meer samen met Joost”, vertelt uitgever Gijs van Hengstum van Biologieles.nl. “Zo hebben we films van Joost in de digitale leeromgeving staan, als aanvulling op de geschreven leerstof. En bij de biologie vmbo bovenbouw zien we veel van zijn creativiteit terug bij het ontwikkelen van praktische opdrachten, zoals ‘Ontwerp een gymparcours’ of ‘Geluid meten op school’. Deze vormen een mooie aanvulling op de meer traditionele opdrachten bij de leerstof.”

Motiveren
“Creatief met Biologie en Biologieles.nl sluiten goed op elkaar aan”, vertelt Joost. “In de manier waarop ze de biologie benaderen: op welke manieren kun je het vak biologie geven, zodat leerlingen gemotiveerd zijn en beter leren?”

“Je kunt leerlingen op veel verschillende niveaus motiveren”, vult Gijs aan. “Dat begint al met keuzes in de leerlijn, de manier waarop je leerstoffen en contexten aanbiedt. En natuurlijk in het differentiëren met verschillende werkvormen. Daarin bieden we docenten veel keuze, net als Creatief met Biologie.”

Motiveer je leerlingen dubbel met Biologieles.nl en Creatief met Biologie. Neemt je school een abonnement op Biologieles.nl, dan krijg je 10 boeken van Creatief met Biologie cadeau!

Onderzoeken

Motiveren met Biologieles.nl

Biologieles.nl is een moderne en motiverende lesmethode voor alle niveaus van de onderbouw en vmbo bovenbouw. Met Biologieles.nl heb je veel keuze hoe je het vak geeft. Met boeken, digitaal of een combinatie. Via de traditionele leerlijn met leerstof en opdrachten, of door te differentiëren met activerende werkvormen.

Energizers biologie

Creatief met Biologie

Creatief met Biologie is een doe-boek, dat leerlingen op een speelse, actieve manier aan de gang te laten gaan met de biologie lesstof. Door het knippen, plakken, tekenen en inkleuren van de opdrachten wordt de informatieverwerking in de hersenen verbeterd en kan de leerling de lesstof beter verwerken en makkelijker onthouden.

Wil je kennismaken met Biologieles.nl?
Dat kan gratis in de proeflicentie.
Bekijk vrijblijvend de digitale leeromgeving