Mogen docenten een spiekbriefje gebruiken? Van ons wel! Dus heb je een ouderavond of denk je, hoe gaat het ook alweer met die 150 leerlingen van me, kijk dan gerust even op je digitale spiekbriefje.

Overzicht van het thema

Via het leerlingen-dashboard van Biologieles kun je al inzicht krijgen in ‘hoe je leerlingen het doen’. Het dashboard biedt inzicht in beheersing van de leerdoelen en het niveau van de opgaven.

Maar voor dit schooljaar bieden we nog een nieuwe tool voor docenten, om te zien hoe je leerlingen het doen: het overzicht van een heel thema, zoals Waarneming of Stevigheid en beweging. In dit onderdeel van het dashboard kun je zien wat de gemiddelde prestatie is van je leerlingen bij het maken van het thema.

Van overzicht naar inzicht

Het spiekbriefje kan je helpen om twee maanden werk van leerlingen aan een thema samen te vatten. Of het kan je helpen in gesprek met leerlingen of ouders.

Tegelijkertijd is het spiekbriefje geen rapportcijfer. Het heeft betrekking op de verwerking van de leerstof, een deel van het leerproces waar leerlingen fouten mogen en moeten kunnen maken. Bij de interpretatie van het leerlingen-dashboard komt je expertise als docent, en je kennis van de leerlingen, goed van pas!

Digitale oefentoets

Willen jij en je leerlingen meer houvast bij het afronden van een thema? Dan kun je de digitale oefentoets maken. Bij deze toets komen alle leerdoelen nog eens aan bod. De toets wordt automatisch nagekeken, zodat leerlingen meteen feedback krijgen.

Maak kennis met de nieuwe biologie lesmethode

Biologieles.nl is een nieuwe lesmethode voor alle niveaus van het voortgezet onderwijs. Je kunt starten met leerjaar 1 vanaf volgend schooljaar.

Ben je nieuwsgierig wat Biologieles voor jou en je leerlingen kan betekenen? Kijk vooral even rond op deze website of vraag een proeflicentie aan. Vanaf oktober 2019 kun je als docent de digitale leeromgeving proberen.

Heb je nog vragen? Neem contact op.