Waar komt jouw Biologiebos?
Leerlingen en docenten kiezen in welke bos de eerste 25 bomen geplant worden.
Als school kun je 50 to 90 procent papier besparen door te kiezen voor duurzame biologie lesboeken. Wij verdubbelen deze papierwinst door bomen te planten. Voor elke boom die een Biologieles.nl-school bespaart, planten wij een boom. Elk schooljaar opnieuw. Zo maken we samen de wereld een stukje groener, binnen en buiten de school.
1. VOEDSELBOS IN NEDERLAND
Duurzame voedselproductie
Voedselbossen combineren natuurontwikkeling met een duurzame productie van voedsel. Op deze manier kunnen voedselbossen een bijdrage leveren aan de duurzame inrichting van het landelijk gebied. Deze voedselbossen zijn minstens 5 hectare groot, en bevatten fruit- en notenbomen, struiken en kruiden.
2. MANGROVEBOS IN MEXICO
Betere kustbescherming
Mangrovebossen spelen een belangrijke rol bij de bescherming van de kust, en als kraamkamer van vissen. In dit project worden in samenwerking met Mexicaanse partners 100.000 mangrovebomen aangeplant in de golf van Mexico. Zo kan de natuur, die ernstig heeft geleden onder houtkap, weer hersteld worden.
3. BIODIVERSITEIT NEDERLAND
Klimaatbestendig bos
Bij dit project worden er zoveel mogelijk verschillende soorten inheemse bomen aangeplant in Nederland, bijvoorbeeld op oude landbouwgronden of als herstel van zieke bossen. Zo draagt deze nieuwe aanplant bij een hogere biodiversiteit, en dus een gezonder en meer klimaatbestendig bos.
4. HERBEBOSSING BOLIVIA
Meer bestaanszekerheid
De hooglanden van de Boliviaanse Andes vormen een ruig en uniek landschap, dat door ontbossing te maken heeft met erosie en droogte. De herbebossing met bevordert een gezonde waterkringloop. De aanplant van fruitbomen geeft lokale bewoners de kans om een beter bestaan op te bouwen met agroforestry.
Breng je stem uit voor het Biologiebos
Klik op de link om te stemmen:
Ga naar de groene stembus