De lesboeken van Biologieles.nl zijn genomineerd voor de ‘Trouw duurzame 100’ in de categorie Wetenschap & Onderwijs. Met de duurzame lesboeken kunnen scholen 60 tot 90 procent papier besparen ten opzichte van lesmethode met wegwerpboeken. In september is de uitslag.

Inzending: Duurzame lesboeken voor het voortgezet onderwijs

Bij het vak biologie wordt lesgegeven over duurzaamheid. Tegelijkertijd worden na afloop van het schooljaar op de meeste scholen alle lesboeken weggegooid. Alleen al voor het vak biologie verdwijnen er jaarlijks een miljoen lesboeken bij het oud papier. Dit willen we onze leerlingen toch niet leren over duurzaamheid?

Gelukkig kan het ook anders! Sinds 2021 geeft Biogieles.nl, een initiatief van tien biologiedocenten en een biologie-uitgever, een lesmethode uit met duurzame lesboeken.

Met deze lesmethode voor het voortgezet onderwijs kunnen docenten boeken meerdere jaren gebruiken, kiezen wat ze op papier willen hebben, en tot 90 procent papier per jaar besparen.

De drie grote educatieve uitgeverijen blijven alleen ‘wegwerpboeken’ aanbieden, elk jaar laten ze miljoenen lesboeken drukken, vervoeren en weggooien. Gelukkig hebben scholen voortaan de keuze. Dankzij Biologieles.nl en andere iniatieven kunnen scholen lesmateriaal duurzaam gebruiken, en hun leerlingen een toekomst geven op een leefbare planeet.

Leerlijn

Duurzame boeken

Ook met leerstof en opdrachten in boeken kun je 60% papier besparen. Hier lees je hoe dit kan.

Bekijk samenstelling boeken
Leerlijn

Bereken papierbesparing

Met deze online rekentool kun je eenvoudig berekenen hoeveel papier je kunt besparen.

Bereken papierbesparing
Leerlijn

Bekijk lesmateriaal

Via de proeflicentie kun je het lesmateriaal van de Biologieles.nl vrijblijvend bekijken.

Gratis proeflicentie