“Ik ben erg gecharmeerd van de kwaliteit van de vragen. De leeromgeving bevat goede vragen voor voldoende oefening, en daarnaast mooie vragen die leerlingen anders laten kijken. Het beheersingsoverzicht maakt goed zichtbaar waar de leerling is in het leerproces.”

Sofie Faes, Docent biologie, Heerbeeck College

“Gisteren heb ik met klas 1A het thema onderzoeksvaardigheden ‘Moord op het Darwin College’ afgerond. Ze hebben allemaal hele goede onderzoeksverslagen gemaakt. Ze vonden dit thema ontzettend leuk om te doen en ze zaten goed in het verhaal om als detective de moord op te lossen.”

Nikki van der Koore, Docent biologie, Helicon Opleidingen

“In de digitale leeromgeving staat veel lesmateriaal klaar en door de duidelijke opbouw kan ik gemakkelijk alles vinden. Het is smullen! De plaatjes zijn duidelijk. Ik zie veel moderne filmpjes staan, zoals de slangenvrouw, die interesse wekken voor de leerstof.”

Frits Vaandrager, Docent Biologie en STEAM, Odulphuslyceum Tilburg

“De digitale leeromgeving ziet er mooi uit. De opgaven zijn creatief en uitdagend. Je kunt zien dat ze gemaakt zijn door docenten die met hun voeten in het klaslokaal staan.”

Charlie Gietema, Docent biologie, CSG Dingstede

“Leerlingen zijn enthousiast omdat ze creatief bezig kunnen zijn in een biologie les. Ze zijn fanatiek bezig tijdens een lesuur en delen samen hun ideeën met elkaar.

Tijdens het werken, konden ze goed aan mij uitleggen hoe een bloem werd bestoven. Ik vroeg door wanneer leerlingen het ontwerp nog verder moesten uitwerken, bijvoorbeeld om de bestuiving te laten plaatsvinden.”

Raquel Figueredo Kariembaks, Docent biologie, O.R.S Lek en Linge

“Leerlingen zijn enthousiast over de ontwerpopdracht ‘Bloem van de toekomst’ omdat ze hun creativiteit kunnen gebruiken. Daardoor valt een stukje spanning weg van ‘goed moeten zijn in biologie’.

Tijdens de opdracht moeten leerlingen weer opnieuw nadenken over het verschil tussen bestuiving, bevruchting en verspreiding. Dit pakt iedere leerling anders aan. Sommigen zijn heel gestructureerd bezig, en andere leerlingen hebben wat meer hulp nodig. Als docent vraag ik bijvoorbeeld: ‘Welke eigenschappen zou jouw zoogdier gebruiken om de bloem te bestuiven?'”

Jildau Jongeneel, Docent biologie, ISG Arcus
Probeer nu vrijblijvend

Probeer Biologieles.nl zelf

Wil je zelf ontdekken hoe Biologieles.nl werkt? Vraag dan vrijblijvend de proeflicentie aan om de digitale leeromgeving te proberen en het lesmateriaal te bekijken.

Probeer nu vrijblijvend