Dit schooljaar gaan we meer aandacht besteden aan duurzaamheid, omdat educatieve uitgeverijen nog grote stappen kunnen zetten om scholen hierin meer keuze te bieden. En scholen kunnen 50% tot 90% papier besparen door te kiezen voor duurzame lesboeken, in plaats van de eenjarige ‘wegwerpboeken’ die de grote uitgeverijen tegenwoordig aanbieden.
Voor de Biologieles.nl onderbouw hebben we bewust de keuze gemaakt voor leerboeken die meer jaren meegaan. Naast de besparing op papier, drukinkt, chemicaliën, water en elektriciteit om deze boeken te maken, bespaart dit vooral ook veel transport.
Terwijl jaarlijks miljoenen lifo-lesboeken vanuit Azië de halve planeet overgevaren worden naar de scholen, om een jaartje later weer bij het oud papier te belanden, maken de duurzame leerboeken van Biologieles.nl slechts een retourtje naar de magazijnen van VanDijk, of blijven ze zelfs op school liggen met een intern boekenfonds.
Daarnaast hebben Biologieles.nl-scholen de keuze wat ze op papier willen ontvangen, omdat de leerstof en opdrachten in aparte boeken zitten. Veel scholen kiezen voor de leerstof op papier, terwijl ze de opgaven digitaal doen. Met deze combinatie besparen ze bijvoorbeeld 90% papier ten opzichte van de wegwerpboeken van Biologie voor jou Max.
Ben jij benieuwd naar de mogelijkheden van duurzaam biologie lesmateriaal, in de jas van een moderne en motiverende lesmethode? Neem dan contact op, of kijk op onze pagina over duurzame biologie lesboeken.
Bos
Bekijk de combinaties die je kunt maken met boeken en digitaal, en hoeveel papierbesparing dit oplevert.
Meer over duurzame boeken

Vmbo bk

Leerwerkboek
leerwerkboek biologie vmbo bk
Bekijk boeken BK

Vmbo kgt

Leerboek en werkboek
biologie lesboek vmbo kgt
Bekijk boeken KGT

Vmbo-T | havo

Leerboek en werkboek
biologie lesboek vmbo-t havo
Bekijk boeken TH

Havo | vwo

Leerboek en werkboek
biologie lesboek havo vwo
Bekijk boeken HV

Vwo | gymnasium

Leerboek en werkboek
biologie lesboek vwo gymnasium
Bekijk boeken VG