Alle biologie lesboeken van de vmbo bovenbouw leerjaar 3 zijn vormgegeven en gedrukt. Leerlingen mogen de boeken van vmbo basis, kader -of gt meenemen naar het volgende schooljaar, zodat ze de leerstof bij zich hebben om te leren voor examen.

Alle boeken hebben beknopte leerstoffen, moderne beelden en uitdagende opdrachten. Naast boeken is er een digitale leeromgeving. Hierin staan de leerstof en opdrachten, aangevuld met andere werkvormen, zoals de praktische opdrachten, oefentoetsen en examentrainer.

Soorten biologie lesboeken

Vmbo basis: leerwerkboeken

Bij vmbo basis zitten er leerwerkboeken. Hierdoor kunnen leerlingen lineair door de methode heengaan. De opdrachtenblokken hebben een blauw achtergrond, zodat leerstof en opdrachten duidelijk te onderscheiden zijn.

Vmbo kader en vmbo-gt: leerboeken en werkboeken

Bij vmbo kader en vmbo gt zijn er aparte leerboeken en werkboeken. Doordat alle leerstof bij elkaar staat, vormen de leerboeken een handig naslagwerk om te leren voor het examen.

Inzage boeken

De komende tijd gaan we online inzage examenplaren van de biologie lesboeken vmbo bovenbouw publiceren op deze website. Natuurlijk is het ook mogelijk om papieren inzage-exemplaren aan te vragen, voor scholen die zich oriƫnteren op een (nieuwe) lesmethode voor komend schooljaar. Kun je niet wachten? Dan kun je hier alvast wat bladzijdes bekijken.